TVH EQUIPMENT BOUWT AAN 360° SERVICE

14.10.2021 - TVH EQUIPMENT BOUWT AAN 360° SERVICE

TVH EQUIPMENT is gestart met de bouwwerken voor een nieuw bedrijfsgebouw langs de E17 dat in het najaar van 2023 letterlijk ‘rond’ zal zijn. Zowel de terreinen als de gebouwen zijn voorzien op de strategische groei in de komende jaren.

Met deze uitbreiding kan de specialist voor verhuur, verkoop, opleiding en service al zijn Waregemse activiteiten centraliseren op één locatie.

“Vandaag werken we op onze vestiging in Waregem vanuit twee locaties en verschillende gebouwen,” aldus CEO Kristof Coudenys. “De activiteiten centraliseren zal de samenwerking tussen onze medewerkers en de effciciëntie van onze activiteiten bevorderen.” Het ronde gebouw, ontworpen door DEMO+ Architecten zal worden gerealiseerd door de aannemers Stadsbader en Willy Naessens Group.

Deze constructie heeft bijna 40 poorten om het binnen- en buitenrijden van machines te vereenvoudigen. In de kelderverdieping kom de ondergrondse parking, zodat er buiten meer plaats vrijkomt om machines te stallen. De werkplaats neemt het leeuwendeel van de gelijkvloerse verdieping in, met in het midden (dus altijd makkelijk bereikbaar) onder meer de kleedruimte, de sanitaire voorzieningen en het magazijn. De administratie, de verkoop en een polyva­lente refter vinden een onderkomen op de bovenverdieping.

Futureproof

Centraal in het gebouw komt een binnentuin. “Een open overlegplaats, waar informele meetings kunnen plaatsvinden,” verduidelijkt Kristof Coudenys. “Dit moet de communicatie tussen de medewerkers vereenvoudigen. De ringvorm van de kantoren met een binnenring in glas, zorgt bovendien voor een maximaal visueel contact. Verder zetten we volop in op energiezuinige tech­nieken en maken we gebruik van een BEO-veld voor verwarming & koeling.

Door het overvloedig binnenvallende daglicht via de poorten, is er ten slotte minder kunstlicht nodig in de werkplaats,” besluit de CEO. Kortom, een prototype van een hedendaags bedrijfsgebouw en iets om naar uit te kijken voor de medewerkers… én de passanten.

TVH Equipment