What benefits can an electric pallet truck offer your company? - TVH Equipment
← Return

What benefits can an electric pallet truck offer your company?

Meer dan de helft van de mensen die in magazijnen werken, hebben lichamelijke klachten. Ze moeten vaak gebruik maken van een transpallet om zware lasten te verplaatsen, wat niet altijd op een ergonomische en efficiënte manier gebeurt. Maar hoe kunnen we dit beter aanpakken?

De oplossing is het gebruik van een elektrische transpallet, die ervoor zorgt dat de fysieke belasting van je werknemers afneemt. Er is namelijk nog heel wat kracht nodig om goederen via transpalletten te vervoeren, maar met een elektrische transpallet is dit niet zo. Dit leidt tot minder lichamelijke klachten en een stijgende arbeidstevredenheid.

In welke gevallen gebruik je beter een elektrische transpallet?

Grotere afstanden worden sneller overbrugd met een elektrische transpallet. Er is dus een aanzienlijke productiviteitswinst, omdat jouw werknemers in dezelfde tijdspanne meer werk verrichten dankzij de elektrische transpallet.

Bij vrachtwagens is er vaak een kleine laadruimte en moet er veel gemanoeuvreerd worden. Dankzij de compactheid en gebruiksvriendelijkheid van een elektrische transpallet is het gemakkelijk om een vrachtwagen te laden.

Voorkom werkongevallen: Stoppen gaat sneller met een elektrische transpallet, omdat er minder kracht vereist is. Zeker bij zware vrachten is het verschil groot en kunnen veel werkongevallen vermeden worden.

Maar moet ik de transpallet dan niet voortdurend opladen?

Neen! Er bestaan steeds meer modellen met verhoogde batterij-capaciteit. Hierdoor kan je ook zwaardere elektrische modellen een volledige werkdag gebruiken zonder tussendoor te moeten opladen.

Comments

No comments

Write comment

* These fields are required