WERELDDAG VAN VEILIGHEID OP HET WERK

04/28/2021 - WERELDDAG VAN VEILIGHEID OP HET WERK

Over de hele wereld herdenken vakbondsorganisaties op 28 april de slachtoffers van arbeidsongevallen en beroepsziekten. De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) begon in 2003 met de viering van de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk op deze datum en legt de nadruk op de preventie van werkgerelateerde ongevallen en ziekten. Ook bij TVH Equipment stellen we alles in het werk om onze medewerkers & klanten veilig te laten werken.

Hoe is dit ontstaan?

De Internationale dag voor de herdenking van de op het werk gewonde of gedode werknemers is oorspronkelijk een initiatief van Canadese vakbondsbewegingen.  De keuze viel op deze datum omdat op 28 april 1914 de Canadese “Workmen's Compensation Board” (raad voor arbeidsongevallen) werd opgericht, met als doel de vergoeding en de re-integratie van de werknemers die het slachtoffer werden van een arbeidsongeval. De dag van nationale rouw werd officieel erkend door de Canadese regering in 1991.

TVH Academy

Bij TVH Academy leer je o.a. hoe je veilig met onze machines aan de slag kunt gaan. Een team van experts leert je alles aan over de veiligheidsmaatregelen die je moet in acht nemen bij het besturen van onze hoogwerkers, heftrucks, verreikers, ... noem maar op.

7 tips voor veilig werken op hoogte

We stellen je graag onze 7 tips voor om veilig te werken op hoogte. Lees ze grondig door en pas ze zeker toe!

Wil je ook een opleiding hiervoor volgen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk hier alvast onze volledige lijst met trainingen die je bij ons kan volgen en schrijf je vandaag nog in.