Jeroen en Lander Dejonghe: Mechanieker-broers - TVH Equipment
← Terug

Jeroen en Lander Dejonghe: Mechanieker-broers

Broers Jeroen ((electro-)mechanieker sinds 1998) en Lander Dejonghe (PDI-mechanieker) zijn al 5 jaar collega’s. Jeroen stuurt zelfs het team aan waar Lander deel van uitmaakt.

 

Jeroen: ‘Ik maak als werkgroep-verantwoordelijke de planning van de PDI-mecaniciens. Zij staan in voor de pre-delivery inspections van de nieuwe machines. Met andere woorden: ze zorgen ervoor dat die hier tiptop vertrekken.

 

Lander en ik zien elkaar elke dag, maar hij is voor mij een collega als alle anderen. Het team zou het vast en zeker niet pikken als ik hem op een of andere manier zou voortrekken. Toen hij de kans kreeg om hier te starten, zag ik dat meteen zitten. Ik heb er in elk geval nooit rekening mee gehouden dat het wel eens mis kon gaan en dat dit negatief op mij kon afstralen.’

 

Lander: ‘Ik ben 11 jaar jonger dan Jeroen. Ik heb hier sinds mijn 15de drie jaar lang een vakantiejob gedaan. Dat was trouwens ook al onder zijn vleugels. Na mijn studies houtbewerking ging ik in die sector aan de slag. Maar op een bepaald moment besloot ik eens naar iets anders uit te kijken. Ik vernam toevallig via Jeroen dat TVH Equipment nog wel iemand kon gebruiken. En de rest is geschiedenis! Ik heb alles on the job geleerd. Met kennis van houtbewerking kan je hier nu eenmaal niet veel aanvangen.’

 

Jeroen: ‘Ik heb destijds ook nog als student bij TVH Equipment gewerkt, ik heb zelfs nooit een andere werkgever gehad. En onze derde broer is hier op zijn 16de nog onder leercontract geweest. Maar hij is een echte buitenmens: deze industriële omgeving was niets voor hem.’

 

Lander: ‘In de toekomst wil ik graag meer herstellingen doen. Die tijd komt nog wel, ik voel dat ik nog veel groeimarge heb. Intussen is het voor mij natuurlijk wel een voordeel dat Jeroen hier alles en iedereen kent. Als ik een probleem heb, ben ik vaak dan ook geneigd om naar hem te stappen. Voor werkgerelateerde zaken is hij sowieso mijn eerste aanspreekpunt. Maar als ik ooit in een ander team beland, zal ik het zonder hem ook wel redden. ‘

 

Jeroen: ‘Het is de logica zelve dat we elkaar zoveel mogelijk proberen te helpen. Dat is gewoon een kwestie van wederzijds vertrouwen: als er tussendoor iets extra’s moet gebeuren, weet ik dat ik dat altijd aan Lander kan vragen. En omgekeerd is hij bij ICT-problemen mijn steun en toeverlaat. Computers zijn niet echt mijn ding, maar hij weet daar werkelijk alles van. Ook in die zin vullen we elkaar goed aan.’

 

Lander: ‘Of we ook anderen zouden aanraden om met familie te werken? Ons bevalt het in elk geval prima. Maar dat is misschien niet voor iedereen zo. Wij kwamen altijd al goed overeen. En als je lang genoeg met iemand samenwerkt, word je automatisch een beetje familie.’

Reacties

Geen opmerkingen

Reactie plaatsen

Opmerkingen plaatsen gesloten