Werken bij TVH Equipment, een family business - TVH Equipment
← Terug

Werken bij TVH Equipment, een family business

TVH Equipment is al meer dan 50 jaar lang een echt familiebedrijf. Vooral in ons hoofdkantoor in Waregem mag je dat laatste zelfs heel letterlijk nemen. Heel wat West-Vlaamse en Noord- Franse gezinnen tellen meerdere leden die bij TVH Equipment de kost verdienen. Wij vroegen vier duo’s hoe dat voor hen voelt.

 

Ruddy Lannuzel werkt sinds 2005 voor TVH Equipment en is momenteel expert (Elektro-)Mechanieker. Zoon Theo kwam er in het najaar van 2021 bij als machine inspecteur.

Ruddy: ‘Ik ben hier beland via een vriend die bij TVH Parts werkte en mijn naam had doorgegeven toen hij hoorde dat het bedrijf nieuwe elektromecaniciens zocht. Ik kwam eens langs voor een rondleiding en zag allemaal machines die we op mijn toenmalige werkplek in Frankrijk ook hadden. Alleen was de hele technische omkadering hier stukken beter. En dus heb ik met veel plezier de overstap gemaakt.’

Theo: 'Mijn verhaal Bij TVH Equipment begon met een vakantiejob van 5 weken. Op een dag las ik op een scherm in het atelier dat er een vacature voor machine inspecteur was. Toen ik mijn pa vroeg wat hij daarvan vond, was hij meteen enthousiast. Anderhalf jaar later ben ik nog altijd heel blij met mijn keuze. Als koerman zitten we niet in hetzelfde team, maar toch werken we geregeld samen. Als ik bij mijn inspectie een defect opmerk, moet ik dat bij mijn pa melden. Hij geeft dan een van zijn mensen de opdracht om de nodige herstellingen te doen.’

Ruddy: ‘We maken elke dag samen de oversteek vanuit onze woonplaats in Noord- Frankrijk. Ik heb glijdende uren en kan me dus vlot aan zijn rooster aanpassen. We zijn geen directe collega’s, maar als we elkaars pad kruisen, behandel ik hem zoals elke andere collega. Als iets in mijn ogen niet helemaal oké is, zeg ik het hem even goed. Ik ga hem niet sparen omdat hij toevallig mijn zoon is. Nu ik stilaan bij de anciens hoor, voel ik me trouwens zo’n beetje iedereen zijn vader. Of toch bij de Franstaligen. Als ze iets op hun lever hebben, komen ze soms makkelijker bij mij aankloppen dan bij hun Vlaamse leidinggevenden.’

Theo: ‘Hier zijn we gewoon collega’s en gaan we op een professionele manier met elkaar om. ‘s Middags nemen we vaak samen onze pauze en bespreken we wel eens wat er goed of minder goed is. Het is voor mij super handig dat ik altijd een ervaren mentor in de buurt heb. Maar ik loop zeker niet de hele tijd naar mijn pa. Thuis hebben we uiteraard een heel andere rol, we kunnen dat perfect scheiden. Het is niet zo dat het werk systematisch onze gesprekken overheerst.’

Ruddy: ‘Nee, ik heb absoluut geen spijt dat ik Theo heb aangemoedigd om bij TVH Equipment te solliciteren. Hij doet zijn job goed, iedereen is tevreden en dus ben ik dat ook. Ik had er op voorhand ook alle vertrouwen in dat het wel zou lukken. Hij weet gewoon wanneer het nodig is om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Of toch als het over het werk gaat.’ (lacht)

Reacties

Geen opmerkingen

Reactie plaatsen

* Deze velden zijn verplicht